Любі діти!
Клас
|
Урок
|
Дата
|
Тема
|
Вид роботи
|
Посилання
|
7
|
43
|
23.04
|
Кількісний склад розчину.
Масова частка розчиненої речовини. Виготовлення розчину
|
Повторити §27
|
|
Переглянути відеоматеріал
|
Відео «Приготування розчину»
|
||||
Виконати вправу
|
|||||
Виконати завдання в робочому
зошиті (1-3) фото розв’язання прислати на електронну адресу
|
|||||
8
|
57-58
|
21.03
|
Хімічні властивості середніх
солей: взаємодія з металами, кислотами, лугами, іншими солями.
|
Повторити §35
|
|
Повторити теоретичний матеріал про витискувальний ряд
металів §28 ст. 159
|
|||||
Переглянути відеоматеріал
(повторення)
|
|||||
Виконати тести
|
|||||
Виконати вправи
2-3 ст. 198 (підручник)
|
|||||
59
|
24.04
|
Хімічні властивості солей. Узагальнення.
|
Повторити §35
|
||
Опрацювати матеріал, виписати в
робочий зошит «Алгоритм складання формул солей»
|
|||||
Виконати вправу 4 ст. 202 (підручник)розв’язання вислати на електронну пошту
|
|||||
Виконати вправи
|
|||||
9
|
56-57
|
21.04
|
Вуглеводи. Глюкоза та сахароза.
Молекулярні формули, фізичні властивості. Якісна реакція на глюкозу.
Поширення і утво-рення в природі.
|
Опрацювати §30 підручника,
зробити короткий конспект
|
|
Переглянути відео
|
|||||
Виконати завд. 2-5, 7 ст 197 фото розв’язання вислати на електронну пошту
|
|||||
57-58
|
23.04
|
Крохмаль і целюлоза — природні полімери. Якісна реакція на крохмаль.
Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль.
|
Опрацювати §31 підручника, зробити короткий
конспект
|
||
Переглянути відеодосліди
|
|||||
Виконати тести
|
|||||
10
|
37-38
|
23.04
|
Розрахункові задачі 4.
Обчислення за хімічними рівняннями кількості речовини, маси або об’єму за
кількістю речовини, масою або об’ємом реагенту, що містить певну частку
домішок.
|
Опрацювати §20
|
|
Записати алгоритм в зошиті
|
|||||
Виконати впр.147-148 ст. 124
(підручник) фото розв’язання вислати
на електронну пошту
|
|||||
11
|
57-58
|
27.04
|
Якісні реакції на деякі йони
|
Опрацювати § 31 підручника,
короткий конспект в робочому зошиті
|
|
Виконати письмово впр. 252-254
ст 194 фото розв’язання вислати на електронну пошту
|
|||||
Переглянути відео
|
|||||
59
|
27.04
|
Біологічне значення металічних і неметалічних елементів
|
Опрацювати § 32, зробити короткий конспект
|
||
Підгоготувати навчальний проект
10. Неорганічні речовини у фармації (або домашній аптечці) і харчовій
промисловості. Матеріали вислати на електронну пошту разом з попередніми
проектами
|
Завдання з хімії 7-11 класи (дистанційна
форма навчання)
(з 28.04 по 30.04
)
Клас |
Урок |
Дата |
Тема |
Вид роботи |
Посилання |
7 |
44 |
29.04 |
Обчислення масової частки і
маси розчиненої речовини в розчині. |
Повторити §27 |
|
Переглянути відеоматеріал |
|||||
Виконати письмово завд. 197-198
ст.160 (за підручником) |
|||||
Виконати завдання в робочому
зошиті (3-5) фото розв’язання прислати на електронну адресу |
|||||
45 |
30.04 |
Розв’язування розрахункових
задач на знаходження масової частки розчиненої речовин |
Виконати письмово завд. 199-200
ст.160 (за підручником) |
||
Виконати завдання в робочому
зошиті (5-7) фото розв’язання прислати на електронну адресу |
|||||
Виконати тести |
|||||
8 |
58-59 |
28.04 |
Загальні способи добування
оксидів |
Опрацювати §26 |
|
Повторити §27 |
|
||||
Виконати письмово завд. 2,3,6ст.160
(за підручником) |
|||||
Виконати тести |
|||||
| |||||
9 |
59 |
28.04 |
Нітрогеновмісні органічні
речовини. Поняття про амінокислоти. |
Опрацювати § 32 ст 204-208
підручника, короткий конспект в робочому зошиті |
|
Переглянути відео |
|||||
|
|
||||
60 |
30.04 |
Білки як біологічні полімери.
Денатурація білків. Біологічна роль амінокислот і білків. |
Опрацювати § 32 ст 208-211 підручника,
короткий конспект в робочому зошиті |
||
Переглянути відео |
|||||
Виконати тести |
|||||
|
|
||||
10 |
38 |
28.04 |
Контрольна робота №2 «Оксигеновмісні органічні сполуки». |
Повторити § 13-25 |
|
Виконати контрольну роботу |
|||||
|
|
||||
39-40 |
30.04 |
Насичені й ароматичні аміни: склад і будова молекул, назви
найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи. Аміни як органічні основи. Хімічні властивості
метанаміну, аніліну. Одержання аніліну. |
Опрацювати §26-27, зробити
короткий конспект, виконати письмово завд. 209-212 ст 170 |
||
Переглянути відео |
|||||
Виконати тести |
Завдання з хімії 7-11 класи (дистанційна форма навчання)
(з 04.05 по 08.05 )
Клас |
Урок |
Дата |
Тема |
Вид роботи |
Посилання |
7 |
46 |
07.05 |
Взаємодія води з оксидами.
Поняття про гідрати оксидів: кислоти й основи. Поняття про індикатори.
Лабораторний дослід 5. Випробування водних розчинів кислот і лугів
індикаторами. |
Опрацювати
§28 |
|
Переглянути відеоматеріал |
|||||
Виконати письмово завд. 206-207
ст.166 (за підручником) |
|||||
Виконати тести |
|||||
8 |
60 |
05.05 |
Загальні способи добування
кислот, основ і середніх солей. |
Опрацювати §30,37 |
|
Повторити §27 |
|
||||
Виконати письмово завд. 3,4,6 ст.148
(за підручником) |
|||||
Виконати тести |
|||||
61-62 |
08.05 |
Практична робота №1. Дослідження властивостей основних класів
неорганічних сполук. |
Переглянути відео |
||
За інструктивною картою
виконати практичну роботу або за підручником ст.208 (фото прислати на пошту) |
|||||
9 |
61 |
05.05 |
Значення природних і
синтетичних органічних сполук. Захист довкілля від стійких органічних
забруднювачів. |
Опрацювати § 33 |
|
Виконати навчальний проект
(один на вибір) скинути на пошту |
Навчальні проекти: 13. Екотрофологія – наука про
екологічно безпечне харчування. 15. Дослідження хімічного
складу їжі. 16. Хімічний склад жувальних
гумок. 17. Хімічний склад засобів
догляду за ро-товою порожниною. 19. Джерела органічного
забруднення те-риторії громади (мікрорайону). |
||||
|
|
||||
62 |
07.05 |
Практична робота № 4. Виявлення органічних сполук у
харчових продуктах. |
Переглянути відео |
||
Виконати за алгоритмом
практичну роботу або за підручник ст .
211 (фото надіслати на електронну пошту) |
|||||
10 |
40-41 |
07.05 |
Амінокислоти: склад і будова молекул, загальні і структурні формули,
характеристичні (функціональні) групи, систематична номенклатура. Пептидна
група. Хімічні властивості аміноетанової кислоти. Пептиди. Білки як високомолекулярні сполуки. Хімічні властивості білків (без
запису рівнянь реакцій). Лабораторні досліди 3-4: ІБЖ 3. Біуретова реакція. 4. Ксантопротеїнова реакція. |
Опрацювати§ 28 |
|
Виконати вправи 209-210 ст169 |
|||||
Виконати начальний проект ( один на вибір) прислати на
електронну пошту |
Навчальні проекти 19. Натуральні волокна
тваринного походження: їхні властивості, дія на організм людини,
застосування. 21. Синтез білків. 22. Збалансоване харчування – запорука здорового життя. |